Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Przepis na pyszny tort na gotowych spodach biszkoptowych został podyktowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki:

  • 1 litr śmietanki 36 %
  • 150 g cukru
  • 3 gotowe spody tortowe
  • ok. 500 g ulubionych owoców
  • garść prażonych migdałów
  • 1 tabliczka czekolady, stopionej

Przygotowanie:

1Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.

2Spód tortowy smarujemy grubą warstwą ubitej śmietany i nakładamy owoce. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.

3Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi.

4Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą. To wszystko! Wystarczy 15 minut. Smacznego!

Porcja dla:

8 osób