Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Przepis na pyszny tort na gotowych spodach biszkoptowych został podyktowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Dworu Korona Karkonoszy.
Składniki:
- 1 litr śmietanki 36 %
- 150 g cukru
- 3 gotowe spody tortowe
- ok. 500 g ulubionych owoców
- garść prażonych migdałów
- 1 tabliczka czekolady, stopionej
Przygotowanie:
1Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.
2Spód tortowy smarujemy grubą warstwą ubitej śmietany i nakładamy owoce. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.
3Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi.
4Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą. To wszystko! Wystarczy 15 minut. Smacznego!
Porcja dla:
8 osób