Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Jest to pyszny, zwykły pudding z chleba. Taki pudding robiła często moja mama i zawsze bardzo nam smakował.
Składniki:
- 10 kromek białego pieczywa pokrojonego w kostkę
- 1/4 szklanki roztopionego masła
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 1/2 szklanki rodzynek
- 6 jaj
Przygotowanie:
1Nagrzać piekarnik do 190°C. Lekko posmarować masłem dwulitrowe naczynie do pieczenia (żaroodporne, silikonowe, brytfankę, itp.).
2Kostki chleba wymieszać dobrze z masłem, cynamonem i rodzynkami i przełożyć do naczynia do pieczenia.
3Jajka zmiksować z cukrem, wanilią i solą. Dodać mleko, dobrze wymieszać i zalać tym kostki chleba.
4Posypać gałką muszkatołową. Piec przez 25 minut.
Porcja dla:
6 osób