Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
45 min.

Pyszne kokosowe ciasto z brązowym cukrem i groszkami czekoladowymi. Podawać z lodami waniliowymi lub bitą śmietaną.

Składniki:

  • 2 szklanki (250 g) mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2/3 szklanki (135 g) margaryny do pieczenia
  • 2 szklanki (450 g) brązowego cukru

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C. Blaszkę o wymiarach 23×30 cm wysmarować tłuszczem.

2W dużej misce zmiksować margarynę z brązowym cukrem, jajkami i wanilią. Miksując, powoli dodawać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Miksować, aż wszystko się dobrze połączy. Dodać groszki czekoladowe, orzechy i kokos. Wyłożyć ciasto równomiernie w blasze.

3Piec przez 20-25 minut. Ostudzić, a następnie pokroić na kwadraty.

Porcja dla:

18 osób