Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Ciasto piernikopodobne z dżemem. Najlepiej się tutaj sprawdza dżem z czarnej porzeczki, a jeszcze lepiej jak jest z domowej spiżarni!
Składniki:
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 120 ml dżemu z czarnej porzeczki
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Lekko natłuścić keksówkę.
2Jajka zmiksować z cukrem, dodać mleko i olej, dalej miksując. Dodać dżem i wymieszać.
3Mąkę przesiać z przyprawami i sodą. Stopniowo dodawać do masy i wymieszać na gładko (można zmiksować).
4Przelać do przygotowanej formy. Piec przez 45 minut. Sprawdzić patyczkiem czy już upieczony.
Porcja dla:
15 osób