Czas przygotowania:
30 min.
Całkowity czas:
30 min.

Niesamowity sernik, który każdemu smakuje i znika w okamgnieniu. Można do niego dodać dowolne owoce z puszki. Przepis na polewę wiśniową znajdziecie w linku pod tym przepisem.

Składniki:

  • 125 g pokruszonych krakersów
  • 75 g (1/3 szklanki) brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 75 g masła, stopionego
  • 450 g serka śmietankowego lub serka na sernik

Przygotowanie:

1W małej misce wymieszać pokruszone krakersy z brązowym cukrem i cynamonem. Dodać stopione masło i dobrze wymieszać. Włożyć do tortownicy o średnicy 23 cm i docisnąć dłonią. Wstawić do lodówki aby stężało.

2W średniej misce zmiksować serek śmietankowy z sokiem cytrynowym, aby powstała puszysta masa. Dodać śmietanę i miksować, aż masa zgęstnieje. Dodać cukier i miksować dalej na sztywno. Wlać do schłodzonego spodu, a na wierzch wyłożyć polewę wiśniową. Chłodzić przez kilka godzin lub przez noc. Tuż przed podaniem zdjąć brzeg tortownicy.

Porcja dla:

12 osób