Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Proste i takie pyszne – doskonałe na Święta, Walentynki, przyjęcia weselne i wszelkie imprezy. Dodaj swoje ulubione ciasteczka na spód, a serniczki będą wyjątkowe!

Składniki:

  • 350 g pokruszonych ciasteczek
  • 400 g serka śmietankowego
  • 150 g cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 słoik wiśni w syropie

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C. Wyłożyć papilotkami 2 foremki na 24 miniaturowe muffiny.

2Na dno każdej foremki nałożyć po łyżeczce pokruszonych ciasteczek.

3Serek zmiksować z cukrem, jajkami i wanilią.

4Masą napełniać foremki. Piec przez 15 minut. Odstawić do przestygnięcia, a następnie dekorować wiśniami w syropie.

Porcja dla:

48 osób