Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
50 min.
50 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Makowiec na ostatnią chwilę z gotowej masy makowej. Bez spodu, bez ciasta, a więc bezglutenowy! Bardzo łatwy i szybki.
Składniki:
- 850 g gotowej masy makowej
- 130 g mielonych migdałów
- 6 jajek
- 50 g rodzynek
- 50 g orzechów włoskich
Przygotowanie:
1Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C.
2Masę makową zmiksować ze zmielonymi migdałami.
3Dodawać stopniowo jajka i miksować całość przez około 5 minut.
4Posiekać orzechy, pokroić morele i dodać do masy makowej.
5Dolać śmietankę i posiekaną czekoladę.
6Miksować całość na średnich obrotach przez kolejne 5 minut.
7Wylać masę makową do tortownicy.
8Piec przez 50 minut.
Porcja dla:
1 osoby