Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pyszne, wilgotne, dietetyczne ciasto, z duchami świetne na Halloween. Duchy można narysować białym lukrem (lukier: wymieszać na gładką masę cukier puder z gorącą wodą).
Składniki:
- 2 szklanki dyni startej na jarzynowej tarce (dużych oczkach)
- 1 szklanka cukru
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka oleju
- 3 jajka
Przygotowanie:
1Całe jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę, olej, cukier waniliowy, sodę i cynamon.
2Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem.
3Na koniec dodać startą dynię i orzechy. Delikatnie wymieszać całość łyżką.
4Gotowe ciasto wlać do prostokątnej foremki (24x36cm), wysmarownej masłem i posypanej mąką.
5Piec w średnio nagrzanym piekarniku (180ºC) przez około 50 minut.
6Po upieczeniu, ciasto lekko wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Porcja dla:
8 osób