Czas przygotowania:
30 min.
Całkowity czas:
30 min.

Pyszne, wilgotne, dietetyczne ciasto, z duchami świetne na Halloween. Duchy można narysować białym lukrem (lukier: wymieszać na gładką masę cukier puder z gorącą wodą).

Składniki:

  • 2 szklanki dyni startej na jarzynowej tarce (dużych oczkach)
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka oleju
  • 3 jajka

Przygotowanie:

1Całe jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę, olej, cukier waniliowy, sodę i cynamon.

2Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem.

3Na koniec dodać startą dynię i orzechy. Delikatnie wymieszać całość łyżką.

4Gotowe ciasto wlać do prostokątnej foremki (24x36cm), wysmarownej masłem i posypanej mąką.

5Piec w średnio nagrzanym piekarniku (180ºC) przez około 50 minut.

6Po upieczeniu, ciasto lekko wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Porcja dla:

8 osób