Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
85 min.

Proste i pyszne ciasto z rabarbarem. Przygotowuję je z gotowej mieszanki na ciasto biszkoptowe i dodaję pianki marshmallow, które słodko rozpuszczają się na rabarbarze. Spróbujcie!

Składniki:

  • 6 szklanek (700 g) rabarbaru, drobno pokrojonego
  • 1 szklanka (200 g) cukru kryształu
  • 3 szklanki (150 g) pianek marshmallow
  • 1 opakowanie (500 g) gotowej mieszanki na biszkopt

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C. Natłuścić formę o wymiarach 23×33 cm.

2Na dnie foremki ułożyć pokrojony rabarbar, posypać cukrem, a na wierzchu ułożyć warstwę pianek cukrowych.

3Przygotować biszkopt zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wylać ciasto na pianki.

4Piec przez 1 godzinę. Odstawić na 10 minut, a następnie odwrócić na paterę do góry dnem, aby rabarbar był na wierzchu.

Porcja dla:

24 osób