Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
85 min.
85 min.
Proste i pyszne ciasto z rabarbarem. Przygotowuję je z gotowej mieszanki na ciasto biszkoptowe i dodaję pianki marshmallow, które słodko rozpuszczają się na rabarbarze. Spróbujcie!
Składniki:
- 6 szklanek (700 g) rabarbaru, drobno pokrojonego
- 1 szklanka (200 g) cukru kryształu
- 3 szklanki (150 g) pianek marshmallow
- 1 opakowanie (500 g) gotowej mieszanki na biszkopt
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C. Natłuścić formę o wymiarach 23×33 cm.
2Na dnie foremki ułożyć pokrojony rabarbar, posypać cukrem, a na wierzchu ułożyć warstwę pianek cukrowych.
3Przygotować biszkopt zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wylać ciasto na pianki.
4Piec przez 1 godzinę. Odstawić na 10 minut, a następnie odwrócić na paterę do góry dnem, aby rabarbar był na wierzchu.
Porcja dla:
24 osób