Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto. Kombinacja rabarbaru z jabłkami na kruchym spodzie, a na wierzchu gałka lodów waniliowych. Pycha!
Składniki:
- 1 opakowanie kruchego ciasta
- 6 jabłek, obranych i posiekanych
- 3 łodygi rabarbaru, pokrojone w kostkę
- 1 szklanka (200 g) cukru kryształu
- 2 łyżeczki mielonego cynamonu
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. Foremkę wyłożyć gotowym ciastem.
2W misce wymieszać jabłka z rabarbarem, dodać cukier i cynamon. Wyłożyć na ciasto.
3Jeśli pozostał kawałek ciasta, można je pokroić w paski i ułożyć z nich kratkę na owocach.
4Piec przez 40 minut.
Porcja dla:
8 osób