Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
55 min.

Proste, szybkie i bardzo smaczne ciasto. Kombinacja rabarbaru z jabłkami na kruchym spodzie, a na wierzchu gałka lodów waniliowych. Pycha!

Składniki:

  • 1 opakowanie kruchego ciasta
  • 6 jabłek, obranych i posiekanych
  • 3 łodygi rabarbaru, pokrojone w kostkę
  • 1 szklanka (200 g) cukru kryształu
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. Foremkę wyłożyć gotowym ciastem.

2W misce wymieszać jabłka z rabarbarem, dodać cukier i cynamon. Wyłożyć na ciasto.

3Jeśli pozostał kawałek ciasta, można je pokroić w paski i ułożyć z nich kratkę na owocach.

4Piec przez 40 minut.

Porcja dla:

8 osób