Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
330 min.
330 min.
Pyszny sernik na spodzie z krakersów, z nadzieniem z serka śmietankowego i skondensowanego mleka i polany wiśniami w syropie… pycha! Przepis na polewę wiśniową znajdziecie pod przepisem na to ciasto.
Składniki:
- 15 pokruszonych krakersów lub ciasteczek typu digestives
- 2 łyżki masła, stopionego
- Masa serowa
- 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
- 1 puszka (400 ml) słodzonego mleka skondensowanego
- 1/3 szklanki (80 ml) soku z cytryny
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- Polewa
- 600 g polewy wiśniowej
Przygotowanie:
1W średniej misce wymieszać krakersy ze stopionym masłem. Wyłożyć na spód tortownicy i uklepać dłonią.
2Zmiksować serek śmietankowy ze skondensowanym mlekiem, sokiem cytrynowym i wanilią. Miksować, aż masa będzie jednolita, a następnie wylać ją na przygotowany spód. Wstawić na 5 godzin do lodówki, ale nie zamrażać!
3Przed podaniem polewać polewą wiśniową.
Porcja dla:
12 osób