Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Szybko się robi, bardzo smakuje, nie może się nie udać! I jak to piernik – im starszy tym lepszy. Polecam nie tylko na Święta!
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki margaryny
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 szklanka miodu
- 0,5 kg mąki
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 170 stopni C.
2Żółtka, margarynę i cukier ucierać, dodając po trochę miodu.
3Do przesianej mąki dodać przyprawę do pierników, sodę, kakao, mleko oraz utarte żółtka z margaryną, cukrem i miodem.
4Wszystkie składniki wymieszać.
5Białka ubić na sztywno.
6Na koniec połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek i z bakaliami.
7Piec przez 1 godzinę.
Porcja dla:
10 osób