Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
75 min.

Szybko się robi, bardzo smakuje, nie może się nie udać! I jak to piernik – im starszy tym lepszy. Polecam nie tylko na Święta!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 szklanka miodu
  • 0,5 kg mąki

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 170 stopni C.

2Żółtka, margarynę i cukier ucierać, dodając po trochę miodu.

3Do przesianej mąki dodać przyprawę do pierników, sodę, kakao, mleko oraz utarte żółtka z margaryną, cukrem i miodem.

4Wszystkie składniki wymieszać.

5Białka ubić na sztywno.

6Na koniec połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek i z bakaliami.

7Piec przez 1 godzinę.

Porcja dla:

10 osób