Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Bardzo łatwe, pyszne ciasto! Warstwy krakersów, orzechów, czekolady i wiórków kokosowych zalane skondensowanym mlekiem, upieczone, a następnie krojone na kawałki! Nie używamy miksera, ani żadnych misek! Mało pracy i mało zmywania 🙂
Składniki:
- 110 g margaryny, roztopionej
- 125 g rozkruszonych krakersów graham
- 115 g posiekanych orzechów włoskich
- 170 g półsłodkich groszków czekoladowych
- 100 g wiórków kokosowych
- 1 puszka (400 g) słodzonego mleka skondensowanego
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
2Do foremki o wymiarach 23×33 cm wlać roztopioną margarynę. Posypać krakersami, następnie orzechami, na nich ułożyć warstwę groszków, te posypać wiórkami kokosowymi i całość zalać mlekiem.
3Piec przez 25 minut, aż wierzch będzie rumiany. Odstawić na 15 minut do przestygnięcia, a następnie kroić na kawałki.
Porcja dla:
20 osób