Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
60 min.

Stary dobry przepis z Seattle. Szybki przepis z wykorzystaniem bananów. Pyszny na ciepło i na zimno. Polecam!

Składniki:

  • 200 g cukru
  • 115 g masła
  • 2 jajka
  • 4 dojrzałe banany, rozgniecione
  • 250 g mąki pszennej

Przygotowanie:

1Nagrzać piekarnik do 190°C. Wysmarować tłuszczem i posypać mąką blachę o wymiarach 23×33 cm.

2Utrzeć masło lub margarynę z cukrem.

3Dodać jajka, banany, mąkę, sodę, sól, orzechy i wanilię. Dokładnie wymieszać, a następnie wlać ciasto do przygotowanej blachy.

4Piec w temperaturze 190°C przez 30 minut. Odstawić do ostygnięcia i polukrować.

Porcja dla:

24 osób