Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Stary dobry przepis z Seattle. Szybki przepis z wykorzystaniem bananów. Pyszny na ciepło i na zimno. Polecam!
Składniki:
- 200 g cukru
- 115 g masła
- 2 jajka
- 4 dojrzałe banany, rozgniecione
- 250 g mąki pszennej
Przygotowanie:
1Nagrzać piekarnik do 190°C. Wysmarować tłuszczem i posypać mąką blachę o wymiarach 23×33 cm.
2Utrzeć masło lub margarynę z cukrem.
3Dodać jajka, banany, mąkę, sodę, sól, orzechy i wanilię. Dokładnie wymieszać, a następnie wlać ciasto do przygotowanej blachy.
4Piec w temperaturze 190°C przez 30 minut. Odstawić do ostygnięcia i polukrować.
Porcja dla:
24 osób