Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Wspaniała przekąska dla dużych i małych. Słodkie składniki: miód i wiórki kokosowe wymieszane z marchewką, selerem i orzechami dają pyszny rezultat!
Składniki:
- 3 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki startej marchewki
- 1/2 szklanki startego selera
Przygotowanie:
1Jajka delikatnie ubić z olejem. Dodać płynny miód i wymieszać.
2Mąkę przesiać i zmieszać razem z sodą i proszkiem.
3Marchew i selera zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z masą jajeczno-olejową.
4Następnie partiami dodawać mąkę, cały czas mieszając.
5Na końcu dosypać wiórki kokosowe i pokruszone orzechy i dobrze wymieszać.
6Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
7Foremkę (najlepiej keksówkę) natłuścić i wlać do niej masę.
8Piec 40 minut w rozgrzanym piekarniku.
Porcja dla:
15 osób