Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
55 min.

Wspaniała przekąska dla dużych i małych. Słodkie składniki: miód i wiórki kokosowe wymieszane z marchewką, selerem i orzechami dają pyszny rezultat!

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki startej marchewki
  • 1/2 szklanki startego selera

Przygotowanie:

1Jajka delikatnie ubić z olejem. Dodać płynny miód i wymieszać.

2Mąkę przesiać i zmieszać razem z sodą i proszkiem.

3Marchew i selera zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z masą jajeczno-olejową.

4Następnie partiami dodawać mąkę, cały czas mieszając.

5Na końcu dosypać wiórki kokosowe i pokruszone orzechy i dobrze wymieszać.

6Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.

7Foremkę (najlepiej keksówkę) natłuścić i wlać do niej masę.

8Piec 40 minut w rozgrzanym piekarniku.

Porcja dla:

15 osób