Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Musiałam zużyć kiwi, które już zbyt długo leżały w lodówce, a tego typu desery na ciepło są szybkie i zawsze się udają. Więc spróbowałam takiej kombinacji owoców – wyszło super – lekkie i s chrupiącym wierzchem! Można podawać z jogurtem greckim.
Składniki:
- 4-5 kiwi
- 1-2 brzoskwinie
- 30 g masła o temperaturze pokojowej
- 25 g cukru
- 50 g mąki pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka likieru Grand Marnier (opcjonalnie)
- bita śmietana
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 C.
2Owoce umyć, obrać i pokroić w kostkę. Ułożyć na dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
3W misce wymieszać masło z mąką, cukrem i likierem Grand Marnier. Mieszać, aż ciasto będzie grudkowate. Posypać nim owoce.
4Piec przez 30 minut. Podawać z bitą śmietaną.
Porcja dla:
2 osób